Rehjansaaren lammaspaimenviikot

Rehjansaaren Toivolan tilalle haetaan lammaspaimenia kesäksi 2024.

Kainuu, tuo Kalevalan synnyinseutunakin tunnettu alue kätkee helmoihinsa Rehjansaaren.

Nuasjärveltä kohti Kajaania virtaavan veden keskelle kohoaa saari, jonka kirjailija Elias Lönnrotkin on 1800-luvulla omistanut.

Rehjansaaren muokkaamaton luonto ottaa retkeilijät vastaan avosylin ympärivuoden.

Roskattoman retkeilyn periaatetta kunnioittaen saari on avoin kaikille luonnon ja veden äärellä olostaan nauttiville retkeilijöille.

Rehjansaari on helposti saavutettavissa, sijaiten vain muutaman kilometrin päässä Kajaanin keskustasta. Matkasitpa saareen meloen, veneillen tai talvella vaikka hiihtäen avautuu kaunis Rehjan selkä eteesi joka vuoden aika lumoavan kauniina. Kaukana horisontissa siintävät Vuokatin vaarat.

Rehjansaari on kooltaan n. 30ha ja saarella on rantaviivaa n. 4km.

Aikanaan näillä vesillä matkasivat myös tervansoutajat arvokkaine lasteineen, matkalla kohti Oulua.

Mikä on lammaspaimenviikko?

Lammaspaimenten päivittäisiin askareisiin kuuluu lampaiden laskemista, lampaiden vesiastioiden täyttämistä niiden hyvinvoinnin tarkkailua ja tietysti loputon määrä paijaamista ja rapsuttelua.

Paimenviikot ovat :

 • 1.-8.6.
 • 8.-15.6.
 • 15.-22.6.
 • 22.-29.6.
 • 29.6.-6.7.
 • 6.-13.7.
 • 13.-20.7.
 • 20.-27.7.
 • 27.7.-3.8.
 • 3.-10.8.
 • 10.-17.8.
 • 17.-24.8.
 • 24.-31.8.

Paimenviikon hinta sisältää edestakaisen venekuljetuksen saarelle Pyörteen tilalta, Kajaaninjoen varrelta (Kuurnantie 85) enintään 6 henkilölle. Kuljetus lähtee lauantaisin klo 14. Paluukuljetus Rehjansaaresta lähtee n. klo 14.30.

Huomioithan, että lemmikkejä ei voi ottaa mukaan lammaspaimenviikolle.

Näin lammaspaimenet majoittuvat:

Toivolan tilalla paimenilla on majoituskäytössä kaksi erillistä mökkiä, Suvimaja ja Valvojien Tupa. Peseytymistä varten käytössä on rantasauna. Mökeissä on kaasulla toimivat jääkaappi ja liesi sekä perusvälineet ruoanlaittoa ja ruokailua varten.

Valvojien Tupa on varustettu 12V aurinkosähköjärjestelmällä, joten kännykät saa ladattua siellä.

Toivolan tilan alueella on kaivo, jossa on juomavedeksi kelpaavaa tarkastettua vettä.

Saaren käymälät ovat kompostikäymälöitä.

Saarelle on valmistunut uusia laitureita sekä tulistelupaikkoja, jotka ovat vapaasti kaikkien käytettävissä. Polttopuita löytyy tulipaikkojen läheisyydestä.

Toivolan tilan lisäksi saarella on kaksi erikseen vuokrattavaa mökkiä ja muutamia kunnostusta odottavia mökkejä, jotka eivät toistaiseksi ole missään käytössä.

Ylimääräisen edestakaisen venekuljetuksen hinta Pyörteen tilalta Rehjansaareen on 30€/aikuinen ja alle 12-v 15€. Minimiveloitus 45€/suunta.

Lammaspaimenilla on mahdollisuus vuokrata soutuvene, venootti tai kajakkeja/kanootti käyttöönsä paimenviikon ajaksi.

Hakeminen ja hinnoittelu:

Rehjansaaren lammaspaimenviikot arvotaan niille ilmoittautuneiden hakijoiden kesken. Ilmoittautuminen alkaa 18.1.24. Ilmoittautuminen arvontaan päättyy 4.2..2024. Arvonnassa onnekkaisiin ollaan yhteydessä 11.2.24 mennessä ja paimenviikko on vastaanotettava 29.2.24 mennessä. Paimenviikko laskutetaan kokonaisuudessaan maaliskuun lopussa.

Lammaspaimenviikot ovat maksullisia. Lammaspaimenviikon hinta on 550 euroa, joka perustuu Toivolan tilasta perittävään vuokraan. Paimenten lukumäärä ei vaikuta viikon hintaan. Yhdelle viikolle tulee aina ainoastaan yhden seurueen henkilöitä, eli paimeneksi voi ja saa tulla vaikka yksinään. Paimenia voi olla 1-6 henkilöä. Paimenviikko alkaa lauantaina ja päättyy seuraavana lauantaina.

Arvontaan osallistutaan lähettämällä sähköposti otsikolla Rehjansaaren lammaspaimenviikot 2024 osoitteeseen info@luonnollisesti.fi. Sähköpostissa tulee ilmoittaa oma nimi, puhelinnumero ja viikko/viikot, joiden arvontaan haluaa osallistua.

Lammaspaimenviikot laskutetaan kokonaisuudessaan ennakkoon. Lammaspaimenviikon eräpäivään mennessä maksettu lasku vahvistaa lammaspaimenviikon varauksen. Jos laskua ei makseta eräpäivään mennessä, varaus raukeaa, ja viikko arvotaan uudelleen.

Lisätietoja: info@luonnollisesti.fi tai p.0503403013