Rantalomalle ja telttailemaan samana päivänä? Onnistuu.

Luontoretkeilijä ja rantalomailija suuntaavat harvoin samaan lomakohteeseen, mutta Ärjässä on toisin. Saarta ympäröivät kilometrien mittaiset hiekkatörmät, jotka tarjoilevat rantaviivaa vaativammallekin rantaleijonalle. Rantojen takana kohoavat puolukan- ja mustikantäyteiset mäntymetsät takaavat retkeilijälle niin makoisat nokipannukahvit kuin luonnonraikkaat telttayöt.

ärjän mustikat

Lapsiperheen lempisaari: rantaleikkejä, luontoa ja lampaita

Ärjän hiekkarannoilta löytyy myös lapsiperheelle sopivia uimapaikkoja ja loivia uimarantoja. Vesileikkien jälkeen onkin hyvä suunnata rapsuttamaan saaren lammaskatrasta!

Ärjänsasaren lampaat
Ärjänsaaren lampaat

Lampaat saapuvat kesäisin Ärjään huolehtimaan saaren perinneniityistä. Lampaita voi päästä paimentamaan, jos arpaonni suosii hakijaa – Ärjänsaari kuuluu Metsähallituksen lammaspaimenohjelmaan. Olitpa paimen tai et, niin voit mennä tervehtimään Ärjän niityillä laiduntavia pehmoisia kavereita.

Patikoijat löytävät saarelta miellyttäviä retkipolkuja, joista pisin on koko saaren kiertävä 10 kilometrin kävelyreitti. Helppokulkuisia reittivaihtoehtoja löytyy lukuisia, joten voit valita juuri itsellesi sopivan mittaisen metsäretken.

Geokätköilijän, marjastajan ja valokuvaajan keidas 

Aarteenmetsästyksen makuun pääsee geokätköilemällä, mutta miksei myös marjastamalla ja sienestämällä. Mikä parasta, saaren linnuissakin riittää ihmeteltävää. Valokuvaajan kannattaa pitää sormi liipaisimella hauskojen vesilintuotosten varalta!

Hemmottelua kaipaava suuntaa ohjattuun metsäkellintään tai levittää joogamattonsa jollekin saaren korkeista hiekkatörmistä. Kainuunmeren selkää ihaillessa mieli rauhoittuu ja keho rentoutuu.

Seikkailija: Ärjällä on sinullekin jotain

Ärjänsaari on muutakin kuin rannalla kyljen kääntämistä ja lampaanvillan taputtelua. Oulujärven puhdas vesi ja upeat maisemat antavat parastaan, kun melot kajakilla auringonlaskuun tai ihmettelet suuria järvenselkiä sup-laudalla istuen.

melonta Ärjässä

Konkarit voivat vuokrata kajakit tai kanootit ja retkeillä omatoimisesti, ensikertalaisille Ärjässä järjestetään melontakursseja. Voit siis oppia reissullasi uuden taidon, josta on taatusti iloa jatkossakin!

Kuivan maan ystävät vuokraavat fatbiken ja huristavat pyörillään mäntymetsiin ja hiekkaharjuille – vauhti, hikipisarat ja luontoelämykset eivät jätä ketään kylmäksi.

Ärjän kesäkioskin välipalaherkut antavat energiaa päivän puuhiin. Voiko kesäpäivältä enempää edes toivoa?

Koko päivän puuhien hiet ja pölyt pääsee huuhtomaan saunassa – Ärjässä voit vuokrata käyttöösi joko telttasaunan tai Vierasniemen hirsisaunan.

Retkeillään vastuullisesti!