Kesä

Kesä 1.5. – 31.10. 

Kirkas vesi, Suomen suurimmat sisävesien selät sekä lukuisat hiekkarannat. Siinä muutamia Oulujärven kesään läheisesti liittyvä asioita ja mikä parasta, tekemistä löytyy koko perheelle!

 


Karikon Köriläät

Katsastetaan Ärjänselän parhaat ahvenapajat. Pyyntivälineinä mato-onget, pilkit ja jigit. Tyyni hellesää houkuttelee isoja ahvenen köriläitä karikoihin. Hyvin usein ne ovat myös nälkäisiä…

Lue lisää >>


Otanmäen linnut 

Opastettu retki Otanmäen lintualtaalle. Alueella on tavattu noin 200 lintulajia, joista monet ovat Suomessa harvinaisia. Altaalla on huomattava merkitys linnustolle pesimäpaikkana sekä muutonaikaisena kokoontumis- ja ruokailualueena. 

Lue lisää >>


Talaskankaan taivallus 

Reipas patikkaretki luonnonsuojelijoiden 1980-luvulla tunnetuksi tekemälle Talaskankaan erämaa-alueelle. Nautitaan kauniista, puhtaasta luonnosta. Talaskankaan erämaalle on tyypillistä vanhat kuusimetsät ja kauniit suomaisemat.

Lue lisää >>


Vonkaleen vedossa 

Kotisatamamme on Vuoreslahdessa ja se palvelee myös retkiemme lähtöpisteenä. Suuntaamme kohti Ärjänsaarta ja sen kupeessa olevia syvänteitä. Syvänteiden reunamilla uiskentelee monta kalaa ja niiden sekaan ujutamme pyydyksemme… Nyt narrataan kalaa!

Lue lisää >>


Ärjänselän valloitus 

Oulujärven Ärjänselkä merellisine maisemineen vie arjen huolet unholaan. Rentoudutaan maisemista ja raikkaasta järvi-ilmasta nauttien.

Lue lisää >>

 


Öinen Oulujärvi

Koe öinen uisteluretki Ärjänselällä. Kalaretkien jälkeen rentoudutaan rantasaunan leppeissä löylyissä ja kerrataan parhaat kalajutut. Yöpuulle vetäydytään aamuauringon sarastaessa.

Lue lisää >>